15 Haziran 2008 Pazar

Erik İrmik Tatlısı


Malzemeler :
1 lt.süt
1.5 su b.toz şeker
7 çorba k.irmik
1 çorba k.nişasta
1 p.vanilya

Şantisi için:1 p.toz şanti
1 .5 su b.süt

Üzeri için:
9 adet erik
1 çay b.toz şeker

Hazırlanışı :
Tencereye sütü, irmiği, nişastayı,şekeri ve vanilyayı koyup karıştıra karıştıra pişirelim. Servis yapacağımız kabın içine dökelim. Diğer tarafta bir tavada eriklerimizin üzerine toz şeker ve az su ilave ederek pişirelim Erikler yumuşayıp güzel bir renk bırakınca soğumaya bırakalım. soğuyan irmik pudinginini üzerine köpürtülmüş şantiyi alıp düzgünce yayalım. Soğuyan erikleri sıra ile dizelim. Sosundan gezdirelim. Dolapta buzgibi soğutup ikram edelim. NEFİS BİR TATLI..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder