15 Haziran 2008 Pazar
Erik İrmik Tatlısı
Malzemeler :
1 lt.süt
1.5 su b.toz şeker
7 çorba k.irmik
1 çorba k.nişasta
1 p.vanilya
Şantisi için:1 p.toz şanti
1 .5 su b.süt
Üzeri için:
9 adet erik
1 çay b.toz şeker
Hazırlanışı :
Tencereye sütü, irmiği, nişastayı,şekeri ve vanilyayı koyup karıştıra karıştıra pişirelim. Servis yapacağımız kabın içine dökelim. Diğer tarafta bir tavada eriklerimizin üzerine toz şeker ve az su ilave ederek pişirelim Erikler yumuşayıp güzel bir renk bırakınca soğumaya bırakalım. soğuyan irmik pudinginini üzerine köpürtülmüş şantiyi alıp düzgünce yayalım. Soğuyan erikleri sıra ile dizelim. Sosundan gezdirelim. Dolapta buzgibi soğutup ikram edelim. NEFİS BİR TATLI..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder