10 Haziran 2008 Salı

Patlıcanlı Tavuk


Malzemeler :

2 tavuk budu
2 çorba k. susam
1 çorba k. ketçap
1 çorba k. mayonez
1 soğan
1 diş sarımsak
1 fiske şeker
1 çorba k. sirke
zeytinyağı
tuz

Garnitürü için:

2 domates
2 patlıcan
1 soğan
2 biber
zeytinyağı
tuz


Hazırlanışı :

Tavuk butlarını bir karıştırma kabına alın.Tavukların üzerine sarımsağı ve soğanı rendeleyin.Üzerine tuz ve toz şekeri ilave edin.Üzerine 1 çorba kaşığı ketçap ve mayonezi ilave edin.Elma sirkesini ilave edin.Tüm malzemeyi karıştırın.
Fırın kabına tavukları alın.

Tavukların üzerine susamı serpin.Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.Garnitürü için soğanı piyazlık kesin.Patlıcanı kesin.Tavaya soğanı ve patlıcanları ilave edip soteleyin.2 adet biberi ilave edin.Sebzeleri soteleyin.Servis tabağına sotelenmiş olan sebzeleri alın.Üzerine fırından çıkartığınız tavuk butlarını ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder