15 Haziran 2008 Pazar

Karamelli Tarçınlı Çörek


Malzemeler :
4 su b. un
yarım paket yaşmaya
1 su b. süt
2 çorba k. tereyağı
1 yumurta
alabildiği kadar su

İç harcı için:

1 çay b. toz şeker
2 çorba k. tarçın

Karameli için:
1 çorba k. tereyağı
1 su b. toz şeker

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine 1 daet yumurta süt,tereyağı ve yaşmaya ilave edin.Tüm malzemeleri karıştırın.Hamuru iyice özleştirin.Hamuru merdane ile dikdörtgen şeklinde açın.Hamurun üzerine toz şeker ve tarçın ilave edip elinizle iyice yayın.Daha sonra hamuru bir ucudan başlayarak rulo yapın.Rulo yaptığınız hamuru dilimlere kesin. Karemeli için tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 su bardağı toz şekeri eritip karamel elde edin. Fırınkabına karameli dökün.Üzerine dilimlediğiniz çörekleri enine dizin. Önceden ısıtılmış olan 170 dercelik fırında pişirin. Çörek piştikten sonra servis tabağına fırın kabınıı ters çevirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder