15 Haziran 2008 Pazar
Vanilyalı Puding Çörek
Malzemeler:
3 su b. un
1 çorba k. kuru maya
1 çay b. tozşeker
100 gr. margarin
1 yumurta
1 çay b. süt
4 yaprak milföy
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
3 çorba k. süt
100 gr file badem
2 çorba k. pudra şekeri
Pudingi için:
2 su b. süt
1 p. vanilya
3 çorba k. un
1 çay b. tozşeker
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine kuru mayayı ilave edin.Unun üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyin.
Unun ortasına 100 gr.yumuşamış margarin,1 yumurta,1 çay bardağı sütü ilave edin.Elinizle yoğurarak bir hamur elde edin.Hamuru merdane ile açın.Hamurun üzerine 4 adet milföy hamurunu yerleştirin.Hamurun her bir tarafından katlayın.
Hamuru kare haline getirin.
Daha sonra hamuru tekrar merdane ile açın.Fırın tepsisi büyüklüğünde hamuru açın.Hamuru uzun ince şeritler halinde kesin.Şeritleri bir ucundan başlayarak rolu yapıp fırın tepsisine yatay olarak dizin.ir kapta yumurta sarısı,pudra şekeri ve sütü karıştırın.Bu karışımı hamurların üzerine sürrün.Üzerine file badem serin.Pudingi için tencereye sütü,vanilyayı,unu ve toz şekeri ilave edip sürekli karıştırarak pudingi pişirin.Pudingi krema torbasına alıp fırın tepsisine dizğiniz hamurların üzerine sıkın.Bu şeklide önceden ısıtılmış olan 175 dercelik fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder