15 Haziran 2008 Pazar

Mengen Pilavı


Malzemeler :
2 su b. pirinç
200 gr. kuzu eti
1 soğan
1 kase mantar
3 domates
1 su b. ceviz
1 çorba k. tereyağı
tuz, karabiber
dere otu
sıvıyağ
su


Hazırlanışı :
Tencereye 200 gr.eti alın.Üzerine küp kesilmiş olan soğanı ilave edip soteleyin.Üzerine doğranmış olan mantarları ilave edin.Küp kesilmiş domatesi ekleyin.Sıcak su ilave edip pişirin.

Pilavı için tencereye sıvıyağ ve tereyağı alın.Üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip kavurun.Üzerine etli olan karışımı pilav tenceresine ilave edip pişirin.Mengen pilavı piştikten sonra pilavın üzerine ince kesilmiş dereotunu ve parçalanmış cevizi ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder