15 Haziran 2008 Pazar
Kaymaklı Bademli Kayısı Tatlısı
Malzemeler:
1 kg.kayısı
1 su b.toz şeker
yarımsu b.su
1 su b.badem
5 dilim tost ekmeği
Üzeri için:
afyon kaymağı
yeşil fıstık
Hazırlanışı:
İlk olarak kayısılar ikiye ayrılarak çekirdekleri çıkartılır. Daha sonra kayısılar bir tavaya alınarak üzerine toz şeker, badem
ve yarım bardak su ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bu arada 5 dilim tost ekemğini kenarlarını kesin ve dörde ayırın. Ekmekleri fırında bir süre kızartın. Ekmekler kızarınca servis tabağının altına dizin. Üzerine hazırlamış olduğunuz kayısılı tatlı harcı dökün ve ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyin. Daha sonra üzerine kaymak ve yeşil fıstık koyarak bir süre buz dolabında beklettikten sonra servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder