15 Haziran 2008 Pazar
Yufkalı Kanepe
Malzemeler:
2 yufka
2 çorba k. susam
zeytinyağı
Üzeri için:
1 salatalık
1 domates
1 biber
2 sap taze soğan
1 çorba k. mayonez
2 çorba k. süzülmüş yoğurt
1 tutam taze fesleğen
Hazırlanışı:
1 adet yufkayı tezgaha serin.Üzerine zeytinyağı sürün.2.yufkayı üzerine yerleştirin.Tekrar zetintağı sürün ve iyice yayın.
Her bir uçlarında kapatın.Yufkaları ters çevirin.Yufkaları elinizle iyice bastırın.Yufkaların üzerine yumurta akı sürün.
Üzerine susamı serpin.Daha sonra yufkaları kare şeklinde kesin.Fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında
kıtır kıtır olana kadar pişirin.
Üzeri için ise 1 adet salatalığı çok minik olarak kesin.Yoğurdu ve mayonezi karıştırın.İçine salatalığı taze soğanı,fesleğeni içine ekleyin ve karıştırın. Domtesi sadece kabuklarını çok minik olara kesin.Biberi aynı şekilde kesin.Fırın tepsisinden yufkalrı çıkartın.Yufkalrın üzerine yoğurtlu sosu dökün.Üzerine biber domatesi ilave edip seris edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder