14 Aralık 2008 Pazar

Etli Ekmek Bayram Kebabı - 5 Aralık 2008



Malzemeler :


* 500 gr. biftek
* 1 ekmek
* Mantar
* Biber
* Domates
* Yeşil soğan
* 1 kase yoğurt

Sosu İçin

o 1 çorba k. domates salçası
o Kekik
o Tereyağı
o Sıvıyağ
o Tuz
o Karabiber

Hazirlanisi :

Mantarı kırmızı biberi ve yeşil biberi ince olarak kesin. 500 gr. bifteği ince olarak kesin. Tavaya sıvıyağı alın.Tavaya etleri alın ve etleri yarı kıvamda pişirin.

Aynı tavada mantar ve biberleri ilave edip soteleyin. Daha sonra biberlerin üzerine etleri ilave edip soteleyin Yeşil soğanı kesin.Tavaya yeşil soğanı ilave edip pişirmeye devam edin.Tuz ve karabiber ilave edin. Sosu içi tavaya sıvıyağı alın.Üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edin.Üzerine kekik, tuz ve karabiber ilave edip sosu kaynatın. 1 adet ekmeği dilimleyin.Fırın tepsiisne ekmekleri dizin ve fırında kızartın.

Servis tabağına ekmeklesi dizin.Ekmeklern üzerine sosu dökün. Sosun üzerine sebzeli etleri ilave edin. Etlerin kenarlarına yoğurdu ilave edin.

Üzerine eritilimiş tereyağı ve pulbiber ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder