31 Aralık 2008 Çarşamba

Limonlu Susam Halkası-18 Aralık 2009


  • 2.5 su b.un
  • 1 p.kabartma tozu
  • 1 tatlı k.kuru maya
  • 2 çorba k.margarin
  • yarım çay b.sıvıyağ
  • 1 çay b.su
  • 1 çay b.irmik
  • 1 çay b.hindistan cevizi
  • 1 yumurta
  • 2 limon kabuğu rendesi

Üzeri için:

  • susam

Şerbeti için:

  • 2.5 su b.su
  • 2.5 su b.toz şeker
  • 1 limon suyu

Suyu karıştırma kabına alın. Mayayı ekleyerek eritin. Daha sonra üzerine yumurta ve sıvıyağı da ekleyerek karıştırın. Sıvılar karışınca irmik, Hindistan cevizi, kabartma tozu ve unu da ekleyin. Limonu da rendeleyerek içersine ilave ederek yoğurun. Hamur hazır olunca ceviz büyüklüğünde bezeler kopararak yuvarlayın. Daha sonra ortasını parmak yardımı ile delerek susamın içine atın. Hazırladığınız halkaları yağlanmış tepsiye dizin. 175 derecede 20-25 dk. da pişirin. Bu arada şerbetini hazırlayın.

Tatlı pişip fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetini verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder