2 Aralık 2008 Salı

Patates Tatlısı - 28 Kasım 2008



Malzeme :


* 2 haşlanmış patates
* 125 gr.margarin
* 2 çorba k.irmik
* 2 çorba k.pudra şekeri
* 2 yumurta
* 1 p.vanilya
* 1 p.kabartma tozu
* aldığı kadar un

iç harcı için:

o ceviz
o tarçın

şerbeti için:
4 su b.su
4 su b.toz şeker
1 dilim limon

Hazirlanisi :

Patatesleri rendenin ince yerinden rendeleyin. Üzerine oda sıcaklığındaki margarin, irmik, pudra şekeri, 2 yumurta akı ve 1 yumurta sarısı vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
Alabildiği kadar un (ortalama 6 çorba k.) ile hamuru yoğurun.

Diğer tarafta cevizi doğrayıcıdan geçirin. Üzerine tarçın ekleyerek karıştırın. Hamurdan bir parça koparın. Elinizde açıp üzerine iç harç koyarak uçlarını birleştirin. Ters çevirerek elinizde yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün, yarım ceviz kondurup biraz bastırın. Patates tatlınızı 180 derecede pişirin.

Diğer tarafta şerbetini hazırlayın.

Tatlı pişince sıcakken şerbetini vererek üzerine bir tepsi kapatıp şerbeti çekmesini sağalayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder