31 Aralık 2008 Çarşamba

Ispanaklı Gözleme-18 Aralık 2008


  • 4 su b.un
  • yarım p.yaşmaya
  • tuz
  • ılık su

İç harcı için:

  • 500 gr.ıspanak
  • lor peyniri
  • 1 soğan
  • tuz,karabiber

Üzeri için:

  • tereyağı

Ispanaklı gözleme için karıştırma kabına unu alın. Ortasını açın. İçine mayayı koyun. Tuzu da kenarlarına serperek ortadan itibaren alabildiği kadar ılık su hamuru yoğurun.

Diğer tarafta iç harcı için ıspanakları ve soğanları doğrayın. Üzerine tuzu ve karabiberini ekleyerek karıştırarak suyunu biraz salmasını sağlayın.

Hamur mayalanınca 8 bezeye ayırın. Hamuru açarak içine ıspanaklı harçtan koyarak kapatın. Gözlemeleri saçta pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder