31 Aralık 2008 Çarşamba

Karanfilli Mudurnu Çöreği-16 Aralık 2008


  • 4 su b.un
  • 1 tatlı k.tuz
  • 1 tatlı k.kuru maya
  • aldığı kadar ılık su

İç harcı için:

  • ceviz
  • tereyağı
  • mısırözü yağı

Üzeri için:

  • yumurta
  • karanfil
  • susam

Karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuz ve kuru mayayı alarak karıştırın. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Hamur hazır olunca bir süre ılık bir ortamda mayalandırın.

Hamur mayalanınca hamuru 4 bezeye ayırın. Merdane ile açabildiğiniz kadar açın. Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını sürün. Daha sonra üzerine doğrayıcıdan geçirilmiş cevizleri serpin. Rulo yapıp sarın üzerini hafif bastırarak yağalnmış tepsiye alın. Yumurta sarısı sürdükten sonra üzerine bolca susam ve biraz havanda dövülmüş karanfil serperek 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder