2 Aralık 2008 Salı

Katıklı Ekmek - 1 Aralık 2008



Malzemeler :


* 4 su b. un
* 1 p. kuru maya
* tuz, toz şeker
* yarım çay b. zeytinyağı
* alabildiği kadar ılık su

İç harcı için:

* Yarım demet ıspanak
* 250 gr. lor peyniri
* 1 soğan
* 1 çorba k. biber salçası
* 1 çay b. zeytinyağı
* tuz, pulbiber
* keik veya zahter

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun üzerine tuz ve toz şeker ilave edin.Unun ortasına 1 paket kuru maya
ilave edin.Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve ılık su ilave edin.İlk önce mayayı eritin.Daha sonra unuda karıştırak hamuru yoğurun.İç harcı için soğanı yemeklik kesin.Yarım demet ıspanağı iri olarak kesin.Daha sonra soğanı ve ıspanağı bir kaba alın.Üzerine tuz ilave edip karıştırın.Üzerine lor peyniri,biber salçası ve taze kekik ilave edin.Üzerine zeytinyağı ilave edip iç harcı karıştırın.

Hamuru 14 adet bezeye bölün.Tezgahı yağlayın.Daha sonra yağ ile beraber hamurları elinizle açın.Açtığınız hamurların üzerine iç harçtan ilave edin.Daha sonra hamuru kare şeklinde kapatın ve elinizle iyice bastırın.Daha sonra katıklı ekmeği fırın tepsisne dizin.Katıklı ekmeğin üzerine susam serpin.Öncden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder