15 Haziran 2008 Pazar

Ananaslı Kek


Malzemeler:
1 çorba k. tereyağı
1 çay b. toz şeker
yarım ananas
5-6 adet vişne

Kek hamuru için:
100 gr tereyağı
1 çay b.sıvıyağ
1 su b. toz şeker
4 yumurta
1 su b. süt
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
alabildiği kadar un

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına tereyağı, toz şeker ve yumurta alınarak iyice köpürene kadar mikserle çırpılır. Daha sonra üzerine süt, vanilya, kabartma tozu ve alabildiği kadar un ilave edilerek koyu tahin kıvamında bir kek hamuru elde edilir. Diğer taraftan kek kalıbı hazırlanır. Bunun için; kalıp oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağı ile yağlanır. Daha sonra üzerine 1 çay b. toz şeker serpilir. Ananaslar soyulup içi çıkarıldıktan sonra halka halka kesilerek şekerin üstüne dizilir. Ananasların orta kısmına birer tane vişne konulur ve hamur üzerine dikkatlice konur. Ananaslı kek 175 derecede ortalama 30-35 dk. da hazırdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder