15 Haziran 2008 Pazar
Domatesli Börek
Malzemeler:
4 su b.un
tuz
alabildiği kadar su
ara katlar için sıvıyağ
İç harcı için:
5 domates
3 biber
1 kuru soğan
1 tutam maydonoz
4 yeşil soğan
tuz,karabiber
fesleğen
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 4 su b. un ve tuz alınarak alabildiği kadar su ile hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur bir süre dinlendirildikten sonra 10 bezeye ayrılır. 5' er tane üst üste konularak araları yağlanır. Her 5 kat olan hamur tepsi büyüklüğünde açılır.
Diğer taraftan iç harç hazırlanır. Bunun için; doğranmış soğan ve biber sıvıyağda sotelenir. Üzerine doğranmış yeşil soğan, maydanoz ve fesleğen eklendikten sonra kavrulmaya devam edilir. Daha sonra üzerine küp doğranmış domatesler eklenerek tuzu ve baharatı ayarlanır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder