15 Haziran 2008 Pazar

Şehriyeli Pilavlı İncik


Malzemeler:
2 su b.pirinç
1 su b.arpa şehriye
750 gr.kuzu incik
2 defne yaprağı
1 çorba k.salça
1 soğan
4 biber
2 domates
sıvıyağ
tuz,tane karabiber
su

Hazırlanışı:
İlk olarak incikleri sıvıysğda sotelenmeye alın. Üzerine ince doğranmış soğanlar eklenerek iyice sotelenir. Daha sonra pişirecek kadar su ve salça ilave edilerek pişirilir. İncikler pişince fırın kabına önce ayıklanıp yıkanmış pirinç ve şehriye konur. Daha sonra üzerine pişen incikler ve doğranmış domates ve biber konulur. Üzerine inciklerin piştiği et suyu ve biraz daha sıcak su ilave edilerek tuzu ve baharatı eklenerek incikler kızarıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder