15 Haziran 2008 Pazar

Salamlı Çanak Pide


Malzemeler:
5 su b.un
1 p.yaş maya
1.5 su b.süt
125 gr.tereyağı
1 tatlı k.tuz
1 çorba k.toz şeker
3 çorba zeytinyağı

İç harcı için:
2 mor soğan
200 gr.dil peyniri
200 gr.salam
karabiber

Hazırlanışı:
5 su b. un karıştırma kabına alınarak ortası açılır. Havuza zeytinyağı, maya ve süt alınır. Tuz ve toz şeker kenarlarına serpildikten sonra hamur yoğrulur. Hamur hazırlanınca bir süre bekeltilir. Bu arada iç harcı hazırlanır. Bunun için; soğanlar piyazlık doğranarak az yağda sotelenmeye alınır. Daha sonra üzerine salamdan biraz küp doğranarak eklenir. Kısa bir süre sotelendikten sonra altı kapatlır. Bekletilen hamurun ortasına tereyağı alınarak bohça gibi kapatılır. Hamur yağlanmış tepsiye alınarak ortası açılarak kocaman bir pide yapılır. İçerisine sotelenmiş iç harç konur. Üzerine dil peynirinden bir miktar küp doğranarak konur. Kenarlarına da bir sıra şerit kesilmiş salam bir di peyniri konarak fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder