15 Haziran 2008 Pazar

Yoğurtlu Zeytinyağlı Patlıcan


Malzemeler :
2 patlıcan
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
su


Hazırlanışı :
2 adet patlıcanı 4 parçaya bölün.Tencereye kaynayan suyu alın.Tencereye patlıcanları ekleyip patlıcanları haşlayın.
Patlıcanları haşladıktan sonra tencereye zeytinyağını alın.Patlıcanları zeytinyağında bir süre çevirip soteleyin.Üzerine tuz ve toz şeker ilave edin.

1 kase yoğurdu bir kapta çırpma teliyle çırpın.Yoğurdun içine 2 diş ezilmiş sarımsağı ilave edin.Patlıcanları servis tabağına alın.Üzerine yoğurt ilave edip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder