15 Haziran 2008 Pazar

Kuzu Etli Enginar


Malzemeler:
6 enginar
300 gr. kuzu eti
3 domates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 defne yaprağı
1 biber
sıvıyağ, tuz
karabiber
su

Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi


Hazırlanışı:
6 adet enginarı tencereye alın.Üzerine sıcak su ilave edin.Üzerine tuz,karabiber ekleyin.Zeytinyağı ilave edip pişirin.
Başka bir tencereye sıvıyağı alın.Üzerine kuzu etlerini ilave edin.Etlerin rengi dönünce kesilmiş soğan ve sarımsağı ilave edin.Defne yaprağını ekleyin.Biraz daha soteleyin.Daha sonra küp kesilmiş biberi ve domatesleri ilave edin.Üzerine sıcak su ilave

edip pişirin.
Fırın kabına enginarları alın.Enginarların üzerine kuzu etlerini paylaştırın.Etlerin üzerine halka kesilmiş olan domatesleri
ekleyin.Domateslerin üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin.Fırın kabına pişirdiğiniz enginarların suyunu fırın kabına
ekleyin.Önceden ısıtılmışolan 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder