15 Haziran 2008 Pazar
Kuzu Etli Enginar
Malzemeler:
6 enginar
300 gr. kuzu eti
3 domates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 defne yaprağı
1 biber
sıvıyağ, tuz
karabiber
su
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı:
6 adet enginarı tencereye alın.Üzerine sıcak su ilave edin.Üzerine tuz,karabiber ekleyin.Zeytinyağı ilave edip pişirin.
Başka bir tencereye sıvıyağı alın.Üzerine kuzu etlerini ilave edin.Etlerin rengi dönünce kesilmiş soğan ve sarımsağı ilave edin.Defne yaprağını ekleyin.Biraz daha soteleyin.Daha sonra küp kesilmiş biberi ve domatesleri ilave edin.Üzerine sıcak su ilave
edip pişirin.
Fırın kabına enginarları alın.Enginarların üzerine kuzu etlerini paylaştırın.Etlerin üzerine halka kesilmiş olan domatesleri
ekleyin.Domateslerin üzerine kaşar peynir rendesi ilave edin.Fırın kabına pişirdiğiniz enginarların suyunu fırın kabına
ekleyin.Önceden ısıtılmışolan 180 derecelik fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder