15 Haziran 2008 Pazar
Safranlı Tavuklu Pilav
Malzemeler:
2 su b. pirinç
200 gr. tavuk
1 soğan
1 patates
safran
mısırözü yağı
tuz
Hazırlanışı:
1 adet soğanı,patatesi ve tavuk etini küp olarak kesin.Tencerey sıvıyağı alın.Üzerine soğanı tavuk etlerini ilave edin.Tavuk etlerinin ve soğanın rengi dönünce patatesleri ilave edin.Hepsini beraber soteleyin.Daha sonra üzerine 2 su bardağı pirinci ekleyin biraz daha kavurun.
1 çay bardağı suyun içine 1 tutam safran atıp safranın suyunun çıkmasını sağlayın.Tencereye kavrulan pirincin üzerine sıcak su ve safran suyu ilave edip pilavı pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder