15 Haziran 2008 Pazar

Ananaslı Pasta


Malzemeler :
1 kakaolu pandispanya
3 su b. süt
3 çorba k. un
1 yumurta sarısı
1 su b. tozşeker
1 p. labne peyniri

Ara katlar için:
1 ananas

Üzeri için:
1 poşet krem şanti
1 çay b. süt

Kenarları için:
File badem

Süslemek için:
Mango
Kiraz
papaya



Hazırlanışı :
Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Üzerine un,yumurta sarısı,toz şekeri ilave edinp kremayı pişirin.
Krema soğuduktan sonra 1 paket labne peynirini ilave edip karıştırın.1 adet ananasıın yarısını parçalayıcıdan geçirip püre haline getirin.1adet kakaolu pandispanyayı yuvarlak bir çembere alın.Zemindeki pandispanyanın üzerine ananas püresinin yarısını sürün.

Üzerine kremanın tamamını ilave edip yayın.Pandipanmyanın üst kapağını kapatın.Ananas püresini sürün.Üzeri için bir kapta şanti ile sütü çırpın.Pastanın tamamını şanti ile kaplayın.Pastanın üzerine küp kesilmiş ananas,mango ve kiraz ile süsleyin.Pastanın kenarlarına file badem serpin.Buzdolanında bekletip soğuk olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder