15 Haziran 2008 Pazar

Kavunlu Sütlaç


Malzemeler:
1 su b. pirinç
1 çorba k. salep
5 su b. süt
1 kavun
1 su b. tozşeker

Hazırlanışı:
Tencerye 1 su bardağı pirinci alın.Üzerine sıcak su ilave edip pirinci haşlayın.Pirinç haşlandıktan sonra üzerine 5 su bardağı sütü alıp birklikte kaynatın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 çorba kaşığı salep ilave edin. 1 adet kavunun kabuklarını soyun.Yarısını parçalayıcıdan geçirin.Parçalayıcıdan geçirdiğiniz kavunun püresini yada suyunu tencereye ilave edin.Ocağın altını kapatın.Kaselere boşaltın.Kaselerin üzerine küp kesilmiş olan kavunları ekleyin.Kavunların üzerine karpuz koyup servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder