15 Haziran 2008 Pazar

Kabaklı Keke


Malzemeler:
3 yumurta
2 kabak
1 su b. sıvıyağ
3 çorba k. yoğurt
1 p. kabartma tozu
1 su b. ceviz
1 tutam dereotu
1 tutam nane
100 gr mihaliç peyniri
100 gr örgü peyniri
alabildiği kadar un

Hazırlanışı:
Karıştırma kabına yumurtaları kırın.Üzerine sıvıyağı,yoğurdu,irice parçalanmış cevizleri ekleyin.Kabakları rendeleyip elinizle suyunu hafifçe sıkarak karışıma ekleyin.Daha sonra dereotu ve naneyi doğrayarak ekleyin. Peynirlerin tamamını içine rendeleyin. Kaşıkla un ilave ederek ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğun sebzeli az unlu bir kek hamuru hazırlayın.Kek kalıbına hamuru boşaltın.Tıpkı tatlı kek pişirir gibi 170 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin. Kıvamını kontrol edin. İçi yumuşak kalmasın..Fırından aldıktan sonra kalıbında soğutup ters çevirin.Ilık ılık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder