30 Ekim 2007 Salı

BALLI ARMUTLU ELMALI PAY

3 armut
3 elma
2 çorb k.bal
1 çorba k.tereyağı
hamuruı için:
150 gr.tereyağ
1 yumurta
1 su b.pudra şekeri
1 p.vanilya
1 p.kabartma tozu
2 çorba k.buzlu su
üzeri için:
pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
3 su bardağı karıştırma kabına alın.
Üzerine 150 gr.tereyağını,1 adet yumurtayı
1 su bardağı pudra şekeri,1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu ilave ederek bir
hamur elde edin.
3 adet elmayı ve 3 adet armutu küp
şeklinde kesin.Tavaya 1 çorba kaşığı
tereyağını alın üzerine 2 çorba kaşığı bal
ve küp kesilmiş elmayı ve armutu ilave ederek
yarı kıvamda pişirin.
Hamuru merdane ile yuvarlak şekilde açın.
Açılan hamurdan az miktarda üzeri için ayırın.
Açılan yuvarlak hamuru fırın kabına alın.
Üzerine sotlenmiş meyvaları alın.
Üzerini diğer kalan hamur ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında pişirin.
Üzerine pudra şekeri ialve ederek servis edin.

http://oktayusta.blogcu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder