30 Ekim 2007 Salı

Domatesli Açma Börek

yarım p. yaş maya
1 s.b. su
1 çay b. yoğurt
1 çay b. zeytinyağı
1 yumurta
1 t.k. tuz
alabildiği kadar un (yaklaşık 17 tepeleme çorba k.)
içi için:
1 kg domates
3 soğan
kekik,fesleğen,reyhan
tuz
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Önce sıvıyığ ve suyu karıştırma kasesine alın. İçinde mayayı eritin. Diğer malzemeleri
ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Mayalanmaya bırakın.
Diğer tarafta sıvıyağda soğanları soteleyin. üzerine küp doğranmış kabukları soyulmuş domatesleri ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Tuz,karabiber,kekik, fesleğen ve reyhan ekleyin. İç malzeme soğurken hamuru ikiye bölüp tepsi büyüklüğünde açın.Tepsiye 1.yufkayı serin. Üzerine domatesli harcı serpin. üzerine 2. yufkayı örtün. Üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış yumurta sarısı sürün. Bıçakla kare kare kesin. 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder