30 Ekim 2007 Salı

Çilekli Alman Pastası

2 yumurta
1 çay b. yoğurt
1 çay b. margarin(oda ısısında)
1 s.b. tozşeker
1 t.k. kabartma tozu
alabildiği kadar un
kreması için:
2.5 s.b. süt
3 ç.k. un
1 yumurta sarısı
1 çay b. tozşeker
1 p. vanilya
üzeri için:
pudra şekeri
süslemek için:
çilek
HAZIRLANIŞI:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri karıştırarak un ilave edin. Yumuşak bir
hamur elde edin.Diğer taraftan kremayı pişirin ve soğutun. Hamurun üçte ikisini bir yuvarlak
kalıba yerleştirin. Kenarlarını yükselterek kremayı koyun. Ayırdığınız parçayı açıp kremanın
üzerine kapatın. 170 dereceli fırında hafif renk alana kadar pişirin. Soğuduktan sonra çilek
ve pudra şekeri ile süsleyin. İyice soğutup servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder