30 Ekim 2007 Salı

Kaşarlı Poğaça

1 çay bardağı sıvıyağ
125 gr margarin
1 yumurta
1 kase kaymak
yarım paket yaşmaya
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
alabildiği kadar un
iç harcı için:
150 gr kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kasesine yumuşatılmış margarini,kaymağı,yumurtanın akını,tuzu,şekeri,sıvıyağı koyupkarıştırın. Mayayı ılık su ile eritip ekleyin. Üzerine alabildiği kadar un ekleyin. Ele yapışmayanama oldukça yumuşak bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde kopartın ve içine kaşar peynirirendesinden bir tutam koyup yuvarlayın. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Tepsimayası gelmesi için yarım saat dinlendirin. 180 derecelik fırında pişirin. NEFİS BİR POĞAÇA..HAFİF ILININCA KIYIR KIYIR OLUYOR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder