30 Ekim 2007 Salı

Patlıcanlı Börek


3 patlıcan
1 su b. süt
kaşar peyniri rendesi
3 yufka
sıvıyağ
tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI:
Patlıcanları közleyip doğrayın. Tencereye alın üzerine sütü ve kaşar peyniri
rendesini ekleyip pişirin. Genişçe bir teflon tava alın.Birinci yufkayı serin. İkinci yufkanın
yarısını parçalayar serin. Üzerine patlıcan sosu dökün. Tekrar kalan yufkayı parçalayın.
Tavanın kenarından sarkan parçalara içe katlayın. Yufkanın ara katlarına ve en üstüne
biraz sıvıyağ serpiştirin. Tavayı ocağınızın üstüne alın. Çevirerek böreğinizi nar gibi
kızartın. Dilimleyerek sıcak servis yapın.İçi nefis dışı çıtır nefis bir börek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder