30 Ekim 2007 Salı

Beykoz Kebabı

4 patlıcan
400 gr et
1 soğan
tuz,karabiber
defne yaprağı
üzeri için:
2 domates
2 biber
100 gr kaşar peyniri
8 adet mantar
HAZIRLANIŞI:
Önce kuşbaşı eti biraz sıvıyağda soteleyip üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin.
üzerine küp doğranmış domatesi ve biberi de ilave edin. Tuz, defne yaprağı ve baharat ilave ettikten sonra biraz su ilave ederek pişmeye bırakın. Diğer tarafta alaca soyulmuş patlıcanları dilim dilim keserek çok az zeytinyağı ile kızartın. üç parça patlıcan dilimini artı şeklinde üst üste koyun. Ortasına suyunu süzdüğünüz etli karışımdan koyun. Uçlarını üst üste kapatıp ters çevirin. Tüm patlıcanları bitirdikten sonra hepsinin üzerine bir dilim domates bir dilim kaşar peyniri ve bir tane mantar koyup kürdanla tutturun. Kenara ayırdığınız et suyunu üzerine gezdirip 170 derecelik fırında mantarların rengi dönüp yumuşayana kadar tutun. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder