30 Ekim 2007 Salı

Yoğurtlu Patates Yuvası

4 patates
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
tuz,toz kırmızı biber
zeytinyağı,limon suyu
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 çorba k. mayonez
süslemek için:
taze nane
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri haşlayın, soyun ve ezin.içine zeytinyağı,limon, tuz, karabiber ekleyin.Daha sonra
yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Çok ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
içinde yuvarlayarak bulayın. Ortalarını parmağınızla çukurlaştırıp içine mayonezli ve sarımsaklı
yoğurt doldurun. Tazen nane ya da toz kırmızı biber ile süsleyin. SOĞUK SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder