30 Ekim 2007 Salı

Patatesli Mantı

3 su b. un
1 yumurta
tuz,su
iç harcı için:
3 patates
tuz,kırmızı biber
üzeri için:
100 gr tereyağı
toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
Unun ortasına yumurtayı kırın. Su ve tuz ilave ederek kulak memesinden daha sert bir
hamur hazırlayın. Kalıbınız yoksa kare kesin. Kalıbınız varsa açtığınız hamuru kalıbın üzerine
yerleştirin. Haşlanmış patatesleri ezin. Tuz ve kırmızı biber ilave edip karıştırın. Hamurlara
fındık büyüklüğünde harçtan koyun. İkinci yufkayı üzerine serin. Merdane ile üzerinden geçerek
kalıptan çıkartın. Tuzlu suda haşlayıp süzün. Üzerine iyice kızartılmış tereyağı dökerek sıcak
servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder