30 Ekim 2007 Salı

SUCUKLU SALAMLI KAPALI PİDE


4 su b.un
1 p.kuru maya
1 tatlı tuz
1 tatlı toz şeker
alabildiği kadar ılık su
iç harcı için:
200 gr.sucuk
50 gr.salam
1 kuru soğan
3 domates
2 yeşil biber
zeytinyağı
tuz,kekik,fezleğen
üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 çorba k.tereyağı
HAZIRLANIŞI:
4 su bardağı unu karıştırma kabına alın.
Üzerine 1 paket kuru mayayı alın.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı
toz şekeri ilave edin.Üzerine kıvamına göre
ılık su ekleyerek bir hamur elde edin.
İç harcı için 200 gr.sucuğu ve 50 gr.
salamı kesin.
Soğanı yemeklik doğrayın.Domatesi küp
şeklinde kesin.Biberi kesin.
Tavaya sıvıyağ alın ve üzerine soğanı ekleyin.
Üzerine biberi sucuk ve salamı alın.Üzerine domatesi
ilave edin ve pişirin.
Hamurdan 8 adet büyük,8 adet küçük beze elde edin.
Bezeleri yuvarlak olarak açın.Büyük yuvarlağı tezgaha
alın üzerine sucuklu,salamlı iç harçtan ilave edin üzerine
diğer küçük bezeden açılmış yuvarlak hamur ile kapatın.
Üzerine yumurta sarısını sürün.
Fırın tepsisine alın.Önceden ıstılmış 180 dercelik fırında
pişirin.Pişen pidelerin üzerine tereyağı sürün ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder