30 Ekim 2007 Salı

Fıstık Ezmeli Kurabiye

100 gr tereyağı,
Yarım çay bardağı sıvı yağ,
1 çay b. tozşeker
1 çay b. esmer şeker
1 su b. süt
yarım p. vanilya
yarım p. kabartma tozu
1 Yumurta,
1 çay bardağı kakao,
alabildiğince un. 150 derecede 30 dk
iç harcı için:
fıstık ezmesi
1 tatlı k. tereyağı
1 su b. pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Tüm malzemeleri un ve süt hariç karıştırma kabına alın. Tereyağı eritilmeden eklenecek. Bu
malzemeleri iyice elinizle karıştırın. Üzerine alabildiği kadar un ekleyin. En son sütü ekleyip
hamuru hazırlayın. Hamur dinlenirken fıstık ezmesi, tereyağı ve pudra şekerini karıştırın.
Fıstık ezmesi yerine, fındık ezmesi , erimiş çikolata gibi malzemeler olabilir. Hamuru kurşun
kalem kalınlığında açıp bir bardakla kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepside 170 derecede 12-15 dakika civarında pişirin. Kurabiyeler renk almayacak sadece pişecek. Kurabiyeler soğuduktan sonra aralarına fıstık ezmeli karışımdan koyup kapatın. Böylece iki kurabiyeden bir tane kurabiye
elde edeceksiniz. Üzerine pudra şekeri eleyerek çocuklarınıza sürpriz yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder