Malzemeler:
- 1 kg.balkabağı
- 1 su b.toz şeker
- yarım pasta keki
- 1 su b.ceviz
- yarım p.büskivi
- 1 tatlı k.tarçın
- 1 poşet şanti
- 1 çay b.süt
Kabakları doğrayarak buharda pişirin. Buhar aparatınız yoksa küçük bir tencereye kabağını, şekerini ve bir çay bardağı kadar su ekleyerek pişmeye bırakın. Pişince eğer buharda pişirdiyseniz üzerine şekerini ekleyerek balkabaklarını ezin. Üzerine kırılmış bisküvileri de ekleyerek iyice karıştırın.
Yarım pasta kekini çemberin altına yerleştirin. Üzerini istediğiniz bir reçelle yumuşatın. Daha sonra üzerine kabaklı karışımı doldurun. Ve soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerini krem şanti ile sıvayın. Ceviz ile süsleyerek çemberden ayırdıktan sonra birkaç saat buzdolabında bekleterek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder