21 Şubat 2009 Cumartesi
Tarçınlı Üzümlü Ekmek
Malzemeler :
* 2 su b. un
* 2 su b. tam buğday unu
* 1 çay b. süt
* 3 çorba k. tereyağı
* 1 p. kuru maya
* alabildiği kadar su
İç harcı için:
* 1 çay b. esmer toz şeker
* 1 yumurta
* 1 su b. kuru üzüm
* 1 tatlı k. tarçın
* 2 çorba k. pekmez
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 2 su bardağı un ve 2 su bardağı tam buğday unu alın.Unun ortasına mayayı alın. Mayanın üzerine ılık su,sıvıyağ,süt,tereyağı ilave edin.İlk önce mayayı eritin. Daha sonra unu da karıştırarak yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. İç harcı için bir kapta 1 çay bardağı esmer şeker,pekmez,tarçın,1 su bardağı kuru üzüm,1 adet yumurta ilave edip karıştırın. Hamuru merdane ile açın.Hamurun içine iç harçtan yayın ve hamuru rulo yapıp yuvarlak şekil verin. Önceden ısılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder