19 Şubat 2009 Perşembe

Hamurda Balık



Malzemeler :

* 1 deniz levreği

İçi için:

* biberiye
* limon
* tane karabiber
* tuz

Hamuru için:

* 5 su b.un
* 2 çorba k.kekik
* 2 çorba k.tuz
* 1 yumurta
* aldığı kadar ılık su

Üzeri için:

* 1 yumurta

Garnitürü için:

* renkli yeşillik
* havuç
* balzamik sirke
* zeytinyağı

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına unu alın. Üzerine tuz, şeker, 2 çorba k. kekiği ekleyerek alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun. Yoğrulunca bir süre bekletin.

Diğer tarafta balığı temizledikten sonra içine tuz ve karabiber serpin. Daha sonra limon dilimleri ve biberiye ya da fesleğen ile doldurun.

Hazırladığınız hamuru 2 ye bölün. Hamurların her birini balığın ebadında büyütün. Bu hamuru fırın tepsisine alın. Daha sonra balığın bir tarafını yağlayarak hamurun üzerine yatırın. Diğer hamuru da açarak üzerine kapatın. Dışarıdan balık şeklinde hamuru kesin. Artan hamur parçaları ile de balığa göz ve yüzgeç yaparak hamurdan bir balık görüntüsü verin. Pul şeklini vermek için makastan yararlanabilirsiniz. Daha sonra 200 derecelik fırında hamur kızarana kadar pişirin. Yanında bol yeşillikli bir salata ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder