17 Şubat 2009 Salı

Nohutlu Ekmek Çanağında Ispanak Çorbası


Malzemeler :

* 1 nohutlu ekmek
* 3 çorba k.un
* 1 demet ıspanak
* 1 soğan
* 1 su b.süt
* 1 çorba k.tereyağı
* su
* tuz

Hazırlanışı :

Nohutlu ekmeğin üzerinden bir kapak açarak içini boşaltın. İçinden çıkan ekmekleri ve ekmeğin çanak kısmını fırın tepsisine alarak 180 derecede kurutun.

Diğer tarafta ıspanakları önce sıcak suya sonra soğuk suya daldırıp sıkın. Daha sonra doğrayıcıdan geçirin.

Tereyağı ve sıvıyağ karışımında soğanları kavurun. Üzerine unu ekleyerek kavurun. Kavrulunca üzerine soğuk su ve sütü ekleyerek iyice çırpın. Kaynamaya başlayınca sıcak su da ekleyerek kaynatıyoruz. Pişmesine yakın içine doğrayıcıdan geçirilmiş ıspanağı ekleyerek kısa bir süre sonra ocaktan alarak fırında kuruttuğunuz ekmeğin içinde servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder