15 Şubat 2009 Pazar

Şekerbura



Malzemeler :

* 3 su b. un
* yarım p. kuru maya
* 2 çorba k.toz şeker
* yarım çay b. su
* 1 yumurta
* 150 gr. tereyağı

İç harcı için:

* 1 su b. ceviz
* 1 su b. toz şeker


Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun ortasına 150 gr.teryağını alın.Üzerine 1 adet umurta ilave edin.İlk önce
tereyağını elinizle eritin.Üzerine 1 paket kuru maya ilave edin.Hamru yoğurun.Hamuru medane ile açın.Daha sonra hamrudan tatlı tabağından biraz daha küçük tabak kullanarak yuvarlak hamurlar kesin.

İç harcı için 1 su bardağı cevizi harcı parçalayıcıdan geçirin ve toz hale getirin cevizi.Başka bri karıştırma kabına ilave edin cevizleri üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırın.Hazırladığınız yuvarlak hamurların içine cevizli toz şekerli iç harçtan ilave edin.Hamuru çiğ börek yapar gibi kapatın.Uçlarını kıvırın.Önceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder