15 Şubat 2009 Pazar
Şekerbura
Malzemeler :
* 3 su b. un
* yarım p. kuru maya
* 2 çorba k.toz şeker
* yarım çay b. su
* 1 yumurta
* 150 gr. tereyağı
İç harcı için:
* 1 su b. ceviz
* 1 su b. toz şeker
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun ortasına 150 gr.teryağını alın.Üzerine 1 adet umurta ilave edin.İlk önce
tereyağını elinizle eritin.Üzerine 1 paket kuru maya ilave edin.Hamru yoğurun.Hamuru medane ile açın.Daha sonra hamrudan tatlı tabağından biraz daha küçük tabak kullanarak yuvarlak hamurlar kesin.
İç harcı için 1 su bardağı cevizi harcı parçalayıcıdan geçirin ve toz hale getirin cevizi.Başka bri karıştırma kabına ilave edin cevizleri üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve karıştırın.Hazırladığınız yuvarlak hamurların içine cevizli toz şekerli iç harçtan ilave edin.Hamuru çiğ börek yapar gibi kapatın.Uçlarını kıvırın.Önceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder