3 Şubat 2009 Salı

Güveçte Tavuklu Bamya





Malzemeler:

  • 1 tavuk göğsü
  • 200 gr.kuru bamya
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba k.salça
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • mısırözü yağı
  • tuz,karabiber
  • su
Hazırlanışı:
Soğanları ve sarımsağı doğrayın. Sıvıyağla güveçte kavurun. Soyulmuş havuçları da küp doğrayın. Üzerine havuç ve doğranmış tavuk etini ekleyerek kavurmaya devam edin. En son salça, patatesleri ve bamyayı da ekleyerek biraz daha kavurduktan sonra üzerini çıkacak kadar su vererek güvecin kapağını kapatın. Bir taşım kaynattıktan sonra 230 derecelik fırında pişmeye bırakın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder