21 Şubat 2009 Cumartesi
Haşhaşlı Çemenli Açma
Malzemeler :
* 6 su b.un
* 2 çorba k.tereyağı
* yarım çay b.sıvıyağ
* 1 yumurta
* 1 su b.süt
* 1.5 çorba k.kuru maya
* 2 çorba k.toz şeker
* 1 çorba k.tuz
* aldığı kadar un
İç harcı için:
* 3 çorba k.haşhaş
* sıvıyağ
* 2 çorba k.çemen
* sıvıyağ
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 5 su b. unu alın. Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın. Ortasını açın. Havuza sıvıyağ, ılık süt, erimiş tereyağı ve yumurtanın akını ekleyerek karıştırın. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun.
Hamuru bir süre beklettikten sonra 2 bezeye ayırın. Birinci bezeyi de 7 bezeye ayırın. Tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
Üzerini haşhaş ile sıvayarak rulo yapın. Açma şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin.
Ayrılan diğer bezeyi açabildiğniz kadar açın. Çemen ile sıvayarak rulo yapın. Yağlanmış tepsiye alarak hepsinin üzerine
yumurta sarısı sürün.190 dercede pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder