13 Şubat 2009 Cuma

Fırında Çiğ Börek



Malzemeler:
  • 3,5 su b. un
  • 1 yumurta
  • 1 çay b. yoğurt suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba k. zeytinyağı
  • tuz, su

İç harcı için:

  • 150 gr. kıyma
  • 2 kuru soğan
  • 1 çorba k. domates salçası
  • 1 çorba k. biber salçası
  • 1 domates
  • tuz, karabiber
  • sıvıyağ
Hazırlanışı:

Karıştırma kabına unu alın. Ortasını açın. İçine kabartma tozu, yoğurt suyu, yumurta akı, sıvıyağ ve alabildiği kadar ılık su ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Diğer tarafta iç harcı için karıştırma kabına kıyma, ince kıyılmış soğan, domates rendesi ve baharatlarını ekleyerek karıştırın.

Hamuru biraz dinlendirdikten sonra merdane yardımı ile açın. Çay fincanı tabağı büyüklüğünde kesip içine iç harçtan koyarak kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürerek yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derecede pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder