13 Şubat 2009 Cuma

Bademli Çıtır Helva


Malzemeler:
  • 3 su b. irmik
  • 2 çorba k. tereyağı
  • 1 su bardağı badem
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

  • 4 çorba k. esmer toz şeker
Hazırlanışı:

2 çorba kaşığı tereyağını tencereye alarak eritin.Üzerine irmiği ve bademi ekleyerek kısık ateşte karıştırarak pişirin. Diğer tarafta şerbeti için süt, su ve toz şeker ekleyerek pişmeye alın.İrmik kavrulunca üzerine şerbeti verilerek kısık ateşte karıştırılır. Yoğunlaşınca altını kapatın. İlk sıcaklığı çıkınca esmer şekeri de karıştırarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder