Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su b.esmer şeker
- yarım su b.tpz şeker
- 3 çorba k.tereyağı
- 1 su b.süt
- 1 su b.toz fındık
- 1 p.kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- taze zencefil
- aldığı kadar un
Üzeri için:
- 4 elma
- tarçın
- toz şeker
Hazırlanışı:
Yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine esmer ve beyaz toz şekeri ekleyerek mikserle iyice çırpın. Yumurta ve şeker köpürünce üzerine limon kabuğu rendesi, rendelenmiş zencefil, alabildiği kadar un ekleyerek iyice karıştırın. Hamuru kek kalıbına lın.
Elmaları soyup ikiye ayırın. Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra elmaların üzerinden dikey ve yatay çizgiler yapın. (Çizgileri biraz derin kareler elde edilecek.) Elmaları kek hamurunun üzerine yerleştirdikten sonra üzerine toz şeker, tarçın ve limon suyu serpin.
170 derecede 20- 25 dakikada pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder