Malzemeler:
- 1 tavuk göğsü
- 1 kase garnitür
- 3 çorba k. pirinç
- tuz
Sosu için:
- 2 çorba k. yoğurt
- 1 çorba k. salça
- taze kekik
- tuz
Garnitürü için:
- 1 tutam ıspanak
- 3 diş sarımsak
- 1 kase mantar
- mısırözü yağı
- tuz, karabiber
Hazırlanışı:
İç harcı için 1 kase garnitür, pirinç, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Diğer tarafta buzdolabı poşeti yardımı ile tavuğu döverek inceltin. Diğer tarafta sosu hazırlayın. Bunun için yoğurt, salça, taze kekik ve tuzu karıştırın. İncelttiğiniz etlerin üzerine sosu sıvayın. Üzerine iç harçtan koyarak poşet yardımı ile sarın. Daha sonra tavuğun boyutuna göre kesilmiş yağlı kağıdın içine koyarak dışını da sos ile sıvayın. Tavuğu yağlı kağıt ile sararak 200 derecede pişirin.
Bu arada garnitürü için sarımsak ve mantarı soteleyin. Üzerine ıspanakları da ekleyerek tuzunu ve baharatını ekleyerek pişirin.Tavuk pişince ıspanak garnitürü ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder