Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1,5 su b. toz şeker
- 1 su b. süt
- 1 su b. sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su b. un
İç harcı için:
- Kayısı
- incir
- üzüm
- file fındık
- kakao
Sosu için:
- 2 su b. süt
- 1 çay b. toz şeker
- 1 tatlı k. un
- 1 tatlı k. pirinç unu
- 1 tatlı k. nişasta
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1.5 su bardağı toz şeker ilave edin.Mikserle çırpın.Daha sonra üzerine 1 su bardağı süt,1 su bardağı sıvıyağ,1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edin.Üzerine 3 su bardağı unu ilave edin.Kek karışımını tekrar karıştırın.Keki önceden ısıtılmış olan 170 decelik fırında pişirin.Kek piştikten sonra ve soğuduktan sonra kekin kapağını kesin.Kekin içini boşaltın.
Karıştırma kabına boşaltılmış kekleri ve küp kesilmiş kuru kayısı,kuru üzüm,incir,file badem ve kakao ilave eip karıştırın.Boşaltığınız kekin içine ilave edin.Kestiğiniz kekin kapağıını kapatın.Kekin sosu için tencereye 2 su bardağı sütü alın.Üzerine 1 çay bardağı toz şeker,1 tatlı kaşığı un,1 tatlı kaşığı pirinç unu,1 tatlı kaşığı nişasta ilave edin ve sürekl, karıştırarak sosu pişirin.Kekin üzerine sosu dökün ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder