Malzemeler:
- 4 kereviz
- 2 patates
- 2 havuç
- 2 portakal
- arpacık soğan
- bezelye
- zeytinyağı
- tuz
- toz şeker
Üzeri için:
- kereviz yaprağı
Hazırlanışı:
Kerevizleri 2' ye ayırın. Kenarlarını soyduktan sonra ortasını oyarak enginar şekli verin. Ortasından çıkanları iç harcı için ayırın.
Arpacık soğanları sıvıyağda kavurmaya alın. Daha sonra üzerine iri doğranmış patates ve havucu ekleyin. Kerevizin artan kısımlarını da koyun. Tencerenin altına sebzeleri yaydıktan sonra kereviz çanaklarını da üzerine yerleştirin. Üzerine tuz, toz şeker ve portakal suyu ekleyerek kapağı kapalı pişmeye bırakın.
Pişen kerevizleri servis kasesine alın. Kalan kısımları doğrayıcıdan geçirerek püre haline getirin. Şanti torbası ile sıkarak üzerine bezelye serpin. Kereviz yaprakları ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder