21 Şubat 2009 Cumartesi

Lokumlu Poğaça



Malzemeler :

* 1 su b.pudra şekeri
* 1 çay b.sıvıyağ
* 125 gr.margarin
* 2 çorba k.yoğurt
* 1 p.vanilya
* 1 p.kabartma tozu
* alabildiği kadar un

İç malzemesi için:

* 250 gr.lokum
* ceviz

Üzeri için:

* pudra şekeri

Hazırlanışı :

Hamuru için pudra şekeri, sıvıyağ, oda ısısında yumuşamış margarin, yoğurdu bir kaba koyup karıştırın.Üzerine un,kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar un ekleyebilirsiniz. Hamur hazır olunca ceviz büyüklüğünde parçalark kopartıp elinizle yassılaştırın.Poğaça gibi açtığınız hamurun üzerine bir parça lokum ve ceviz koyarak ağzını kapatıp top şekli verin. Tüm hamurlara bu şekli verip yağlanmamış bir tepsiye dizin. 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirip sıcakken üzerine pudra şekeri serpin. Böylece bayramdan kalan lokumlar nefis kurabiyelere dönüşmüş olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder