6 Kasım 2008 Perşembe

Acem Pilavı-6 Kasım 2008



Malzemeler:


3 su bardağı pirinç
250 gram kuzu eti
2 soğan
1 su bardağı bezelye
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tereyağ
sıvıyağ
tarçın
yenibahar
tuz
su

Tencereye sıvıyağı alıyoruz.Üzerine 250 gr.kuzu etini ilave edip etleri kavuruyoruz.Daha sonra üzerine yemeklik kesilmiş olan soğanı ilave edip et ile beraber kavuruyoruz.Daha sonra üzerine sıcak su ilave edip etleri pişiriyoruz.diğer yanda yağda fıstıkları kavuruyoruz.kuş üzümü ekliyoruz.pirinci ekleyip kavuruyoruz.bezelyeyide ekledikten sonra kaynayan soğanlı kuzu etini ekliyoruz.kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder