Malzemeler:
4 su bardağı un
1 tatlı k. tuz
alabildiği kadar ılık su
yarım çay b. sıvıyağ
100 gr. kıyma
1 soğan
4 yeşil biber
1 kg. domates
tuz, karabiber
taze sarımsak
Karıştırma kabına 4 su bardapı unu alın.Unun üzerine 1 paket kuru mayayı ilave edin.Unu ve kuru mayayı karıştırın.
Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Daha sonra üzerine ılık su ilave ederek hamuru yoğurun.Kulak memesi
kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru 5 parçaya bölün.Parçaların dördü eşit büyüklükte olacak. 5 parça daha küçük
yapılacak.Çünkü ince açılıp üzerine kapak olarak kapatılacak. Bu arada iç harcı için tavaya doğranmış soğan,yeşil biber
ve taze sarımsakları alın.Kıymayı ekleyin. Biraz sıvıyağ ilave ederek bir iki dakika pişirin. Daha sonra üzerine doğranmış mümkünse kabukları soyulmuş domatesleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Domatesli harç pişip suyu azalana kadar pişirmeye devam edin. İç harcı soğutuyoruz.
Hamur dinlendikten sonra 4 bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarını sıvıyağla yağlayıp üst üste koyun. Merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne gelene kadar açın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.Soğuyan harcı üzerine dökün. Ayırdığımız küçük hamur bezemizi yufka gibi açıp harcın üzerini örtün. Üzerine domates sosun suyundan bir çay bardağı kadar ayırıp sürebilirsiniz.Hazırlanan böreğimiz 10 dakika daha dinlendirilip tepsi mayası geldikten sonra 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder