11 Kasım 2008 Salı

Susamlı Simit-11 Kasım 2008

Malzemeler:

1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin (yumuşak)
Yarım çay bardağı sirke
Yarım çay bardağı soguk su
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Üzerine:susam ve 1 yumurta

Öncelikle bir kaba yumuşak margarini koy. Elinle karıştır. Sonra üzerine Sırayla sıvıyağı, sirkeyi, suyu, Yumurtanın sarısını ve tuzu kat .Ve yine güzelce elinle karıştır iyice. Kabartma tozuna biraz un karıştır, ve un kata kata yoğurmaya başla. Hamur elini bırakana kadar un kat. yumuşak bir hamur olsun. Daha sonra eline küçük bir beze al. Rulo şeklinde uzun uzun kalem gibi hazırla. Onları küçük küçük simit gibi kıvır.
Hazırladığımız küçük simitlerin bir yüzünü yumurtalı karışıma batır ,Bir yüzünüde susama batır. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye diz.
* 200 dereceli fırında pişir. Üzeri kızarana kadar. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder